Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo brata Kim Jong una

Malezijska policija pisala ambasadi Sjeverne Koreje: Želimo ispitati vašeg dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijska policija imenovala je starijeg dužnosnika sjevernokorejske ambasade kojeg žele ispitati u vezi s ubojstvom Kim Jong-nama.

Hyon Kwang Song jedan je od tri državljana Sjeverne Koreje za kojim se traga, a jedan od preostale dvojice je zaposlenik državnog zračnog prijevoznika. Policija je također potvrdila da je polubrat sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una preminuo nakon što su ga dvije žene ubile otrovom. Ambasada Sjeverne Koreje u Maleziji oštro je odbila tvrdnje malezijskih vlasti.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

U izjavi koju je objavilo veleposlanstvo navodi se da na rukama žena nije pronađen nikakav otrov te je zatraženo trenutačno puštanje na slobodu ''nedužnih žena'' i Sjevernokorejca, piše BBC.

Glasnogovornik malezijske policije Khalid Abu Bakar rekao je da vezano za slučaj ubojstva Kom Jong-nama, tragaju za tri osumnjičena Sjevernokorejca. Jedan od njih je, navode, 44-godišnji Hyon Kwang Song, jedan od diplomata u ambasadi u Kuala Lumpuru.

Dodao je da su kontaktirali sjevernokorejskog veleposlanika u Maleziji i zatražili ga dopuštenje da razgovaraju s Hyonom i drugom dvojicom koji su zaposleni u ambasadi – Kim Uk Ilom i Ri Ju Uom. Ukoliko se ne odazovu razgovoru dobrovoljno, policija će ih prisiliti, zaključuje Bakar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene