Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već neko vrijeme se vode tajni razgovori

Potpuni zaokret: Sjeverna Koreja poručila SAD-u da je spremna razgovarati o denuklearizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja prvi put je poručila SAD-u da je spremna razgovarati o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, odnosno kad se susretnu sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump.

Američki i sjevernokorejski dužnosnici održavali su tajne kontakte u posljednje vrijeme, u kojima je Pjongjang direktno poslao poruku kako je voljan održati summit, rekao je anonimni izvor za Reuters.

Pročitajte i ovo Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate" Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

SAD se dosad oslanjao isključivo na Južnu Koreju kad su u pitanju procjene namjera sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una.

"Najbolji sporazum za svijet"

Podsjetimo, u prvoj polovici ožujka američki predsjednik Donald Trump poručio je da bi planirani sastanak sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom mogao završiti bez dogovora, ali i biti "najbolji sporazum za svijet" koji bi vodio ublažavanju nuklearnih napetosti.

"Možda ću brzo napustiti razgovore ako se učini da nema mogućnosti za napretkom", rekao je tada Trump.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene