Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP)

Sjeverna Koreja prvi put je poručila SAD-u da je spremna razgovarati o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, odnosno kad se susretnu sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump.


Američki i sjevernokorejski dužnosnici održavali su tajne kontakte u posljednje vrijeme, u kojima je Pjongjang direktno poslao poruku kako je voljan održati summit, rekao je anonimni izvor za Reuters.

Vezani članci Migranti u SAD-u (Foto: AFP) Američki sud odlučio: Djeca migranti imaju pravo na hranu, vodu, sapun i zubnu pastu Ilhan Omar (Foto: Kerem Yucel / AFP) Izrael ne da američkim zastupnicama ulazak u zemlju zbog podrške Palestini

SAD se dosad oslanjao isključivo na Južnu Koreju kad su u pitanju procjene namjera sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Una.

"Najbolji sporazum za svijet"

Podsjetimo, u prvoj polovici ožujka američki predsjednik Donald Trump poručio je da bi planirani sastanak sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom mogao završiti bez dogovora, ali i biti "najbolji sporazum za svijet" koji bi vodio ublažavanju nuklearnih napetosti.

"Možda ću brzo napustiti razgovore ako se učini da nema mogućnosti za napretkom", rekao je tada Trump.