Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski Vrhovni sud osudio je 44-godišnjeg američkog državljanina Kennetha Baea na 15 godina teškog rada zbog zločina protiv te države, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.


Ova presuda za nedefinirane zločine uslijedila je nakon dva mjeseca napetosti između Pjongjanga i Washingtona u kojima je ta izolirana i osiromašena zemlja prijetila nuklearnim ratom Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Slika nije dostupna Sjeverna Koreja: Hoće li mu stati na kraj? UN ima dokaze o zločinima Kim Jong Una!

>>SAD: Zahtjev Sjeverne Koreje da je se prizna kao nukelarnu silu nije realističan
 

Agencija KCNA je izvijestila da je suđenje muškarcu imena Pae Jun-ho, što je korejska verzija Baeovog imena, održano 30. travnja. Bae je bio u grupi od pet turista, koji su posjetili grad Rajin na sjeveroistoku Sjeverne Koreje u studenome prošle godine i od tada ga je držala policija.

Prema sjevernokorejskom zakonu, kazna za neprijateljsko djelovanje protiv države iznosi između pet i deset godina teške robije. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook