Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja krivi SAD za zastoj u pregovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni sjevernokorejski mediji okrivili su Sjedinjene Države za zastoj u pregovorima kojima je cilj prekinuti nuklearni program Pjongjanga.

Sjeverna Koreja, suočena s prijetnjom UN-ovih sankcija zbog ignoriranja upozorenja i obavljanja prvog nuklearnog pokusa u listopadu, ostala je ovoga tjedna ustrajna u zahtjevu da Sjedinjene Države odmrznu njezina novčana sredstva pohranjena u inozemnim bankama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusija vs. SAD 'Nećemo dirati naš nuklearni potencijal dok je situacija nejasna' Slika nije dostupna Ahmadinedžad: SAD učinio korak naprijed

'Istaknuli smo našu želju za denuklearizacijom i sudjelovali u
pregovorima unatoč sankcijama', rekao je glavni sjevernokorejski pregovarač, prenosi agencija KCNA.

Kim Kye-gwan rekao je da su Sjedinjene Države zahtijevale da Pjongjang prekine svoj nuklearni program i prihvati inspekcije svojih nuklearnih postrojenja.

'Tome smo se oštro usprotivili i od SAD-a zatražili da pomno prouče naš prijedlog', rekao je Kim.

Pregovori između dviju Koreja, Kine, Japana, Rusije i Sjedinjenih Država završili su u petak u Pekingu bez dogovora čak i o tome kada će biti idući krug pregovora.

Tijekom petodnevnih pregovora, Sjeverna Koreja je inzistirala na odmrzavanju svojih računa u banci Banco Delta Asia na Macau, koji, prema Washingtonu, služe kao paravan za pranje novca i krivotvorenje dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene