Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja će svoju kontroverznu raketu ispaliti u subotu ako vremenski uvjeti budu povoljni, objavio je u Londonu južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak.


Odgovarajući na pitanje novinara kada Južna Koreja očekuje to lansiranje, predsjednik je odgovorio da to ovisi o vremenskim uvjetima. 'Zaključe li da im to odgovara, to može biti sutra', rekao je, upozorivši da ispaljivanje rakete neće biti 'u interesu' Pjongjanga.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Lansirana prva južnokorejska raketa Slika nije dostupna Sjeverna Koreja slavi ispaljivanje rakete

Sjeverna Koreja je objavila da će u orbitu ispaliti 'telekomunikacijski satelit' između 4. i 8. travnja, ali SAD i njegovi japanski i južnokorejski saveznici sumnjaju da komunistički režim želi zapravo ispitati raketu dugog dometa. Čelnik je usto potvrdio spremnost da pošalje izaslanika u Sjevernu Koreju ako to sjevernokorejski režim prihvati. Južna Koreja će pokazati 'ustrajnost i strpljivost' kako bi potaknula sjevernokorejski komunistički režima na promjene, dodao je.