Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD se protivi

Sjeverna Koreja će ispaliti kontroverznu raketu ako vrijeme bude povoljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja će svoju kontroverznu raketu ispaliti u subotu ako vremenski uvjeti budu povoljni, objavio je u Londonu južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak.

Odgovarajući na pitanje novinara kada Južna Koreja očekuje to lansiranje, predsjednik je odgovorio da to ovisi o vremenskim uvjetima. 'Zaključe li da im to odgovara, to može biti sutra', rekao je, upozorivši da ispaljivanje rakete neće biti 'u interesu' Pjongjanga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijedna 400 milijuna dolara VIDEO: Lansirana prva južnokorejska raketa Slika nije dostupna Optužuju Japan za izazivanje sukoba Sjeverna Koreja slavi ispaljivanje rakete

Sjeverna Koreja je objavila da će u orbitu ispaliti 'telekomunikacijski satelit' između 4. i 8. travnja, ali SAD i njegovi japanski i južnokorejski saveznici sumnjaju da komunistički režim želi zapravo ispitati raketu dugog dometa. Čelnik je usto potvrdio spremnost da pošalje izaslanika u Sjevernu Koreju ako to sjevernokorejski režim prihvati. Južna Koreja će pokazati 'ustrajnost i strpljivost' kako bi potaknula sjevernokorejski komunistički režima na promjene, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene