Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pati od rijetkog sindroma

Siromašni roditelji nemaju za operaciju bolesne djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roona Begum, 18-mjesečna djevojčica iz Indije rođena je sa sindornom velike glava zbog čega joj je glava tri puta veća od normalne.

Djevojčica Roona iz Indije pati od hidrocefalusa, odnosno od sindroma vodene glave zbog čega joj je glava čak tri puta veća od normalne veličine. Njezini roditelji su pozvani u jednu tamošnju privatnu kliniku kako bi curicu podvrgnuli testovima.

>> VIDEO Nepokretnu djevojčicu (3) istraumatiziralo osiguranje na aerodromu

Riječ je o rijetkom sindromu zbog kojeg se u mozgu nakuplja tekućina zbog koje je mozak djeojčice pod pritiskom. Zbog težine glave, malena Roona ne može ni sjediti ni puzati. 'Postoji sumnja da je, zbog pritiska, djevojčica slijepa. Nikad nisam vidio ovako ekstreman slučaj', kazao je za Huffington post neurolog Peter Heydemann s Rush University Medical Center u Chicagu.

Njezini roditelji, Fatima i Abudul su vrlo siromašni i ne mogu si priuštiti Roonino liječenje pa su im mnogi odlučili pomoći. Putem jedne internet stranice svi oni koji žele mogu donirati novac.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene