Roona Begum, 18-mjesečna djevojčica iz Indije rođena je sa sindornom velike glava zbog čega joj je glava tri puta veća od normalne.


Djevojčica Roona iz Indije pati od hidrocefalusa, odnosno od sindroma vodene glave zbog čega joj je glava čak tri puta veća od normalne veličine. Njezini roditelji su pozvani u jednu tamošnju privatnu kliniku kako bi curicu podvrgnuli testovima.

>> VIDEO Nepokretnu djevojčicu (3) istraumatiziralo osiguranje na aerodromu

Riječ je o rijetkom sindromu zbog kojeg se u mozgu nakuplja tekućina zbog koje je mozak djeojčice pod pritiskom. Zbog težine glave, malena Roona ne može ni sjediti ni puzati. 'Postoji sumnja da je, zbog pritiska, djevojčica slijepa. Nikad nisam vidio ovako ekstreman slučaj', kazao je za Huffington post neurolog Peter Heydemann s Rush University Medical Center u Chicagu.

Njezini roditelji, Fatima i Abudul su vrlo siromašni i ne mogu si priuštiti Roonino liječenje pa su im mnogi odlučili pomoći. Putem jedne internet stranice svi oni koji žele mogu donirati novac.

Vezani članci Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Snažni ciklon uništio tisuće domova, zatvorena zračna luka: "Nisam nikada prije vidio nešto slično. Posvuda je poplava i sela su odsječena" Indijom se širi nova bolest 01 Oporavili su se od koronavirusa, a onda umrli od "crne gljivice": Što dosad znamo o bolesti koja se munjevito širi Indijom

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook