Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brod koji tone

Siriju napustilo pola promatrača UN-a, prebjegla i dva generala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polovina UN-ovih promatrača u Siriji napustila je tu zemlju, objavila su dva člana promatračke misije UN-a.

'150 promatrača napustilo je Sirijujučer navečer i danas, i neće se vraćati', rekli su. 'Otišli su nakon odluke da se misija smanji za pola', kažu promatrači ne pojašnjavajući tko je donio tu odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krvava ofenziva Sirija: Asadova vojska kišom projektila zasula pobunjenike u Alepu Slika nije dostupna Ključna bitka Asad krenuo u ofenzivu, Zapad strahuje od masakra

>> Rusija: Nove sankcije EU-a protiv Sirije kontraproduktivne

UN-ova promatračka misija u Siriji sastoji se od 300 nenaoružanih promatrača i 100 članova osoblja.

Raspoređeni su u travnju radi nadzora primirja koje uglavnom nije poštivano te su sredinom lipnja prestali obilaziti teren zbog jačanja sukoba.

Prebjegli sirijski veleposlanik i dva generala

Sirijski veleposlanik u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prebjegao je u Katar, objavilo je u srijedu sirijsko nacionalno viejće a dužnosnik turskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da su u Tursku prebjegla dva brigadna generala, izvijestile su agencije u srijedu.

Sirijski veleposlanik koji je prebjegao u Katar treći je viši diplomat koji se pridružio oporbi od početka pobune a s dva generala koja su prebjegla u utorak u Tursku broj sirijskih generala koji su potražili utočište u toj zemlji dostigao je 27.

Od početka pobuna protiv predsjednika Bašara al-Asada u ožujku 2011. u Tursku je prešlo više stotina pripadnika sirijske vojske. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene