Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krah režima?

Sirijski pobunjenici zauzeli granične prijelaze prema Turskoj i Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici zauzeli su u četvrtak jedan granični prijelaz prema Turskoj i sve granične prijelaze prema Iraku, izvijestile su agencije, nanijevši novi težak udarac režimu predsjednika Bašara al-Asada.

Pobunjenici su u četvrtak nakon sukoba s vojnicima lojalnim predsjedniku Asadu, preuzeli nadzor nad svim zgradama sirijske carine i pograničnih službi na prijelazu Bab al-Hawa koji su u posljednjih 10 dana nekoliko puta pokušavali zauzeti, rekli su pobunjenici i Sirijski opservatorij za ljudska prava, prenijela je agencija Reuters. Bab al-Hawa je važan trgovinski prijelaz prema Turskoj.

U ofenzivi na istoku Sirije pobunjenici su u četvrtak zauzeli sve granične prijelaze prema Iraku, dok vojska svoje snage usmjerava na Damask gdje vodi sve žešće borbe s pobunjenicima.

Zamjenik iračkog ministra unutarnjih poslova je rekao da su borci Slobodne sirijske vojske zauzeli sve prijelaze na granici dvije zemlje i dodao da Bagdad, nakon surove odmazde pobunjenika nad pripadnicima sirijske vojske, razmatra zatvaranje granice.

"Svi granični prijelazi između Sirije i Iraka su pod nadzorom Slobodne sirijske vojske", rekao je Adnan al-Asadi telefonom agenciji AFP. Asadi je rekao da su irački graničari vidjeli kako su pobunjenici zauzeli prijelaz, zarobili sirijskog pukovnika i potom mu odsjekli ruke i noge. "Onda su pogubili 22 sirijska vojnika pred očima iračkih vojnika". "Ako se to stanje nastavi zatvorit ćemo cijelu granicu prema Siriji", dodao je Asadi.

Izvješća o ubojstvima se još nisu mogla potvrditi iz neovisnih izvora. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene