Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prvi takav napad

Sirijski dezerteri napali obavještajni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski dezerteri napali su obavještajni centar u predgrađu Damaska, što je prvi takav napad na sigurnosno postrojenje sirijskih vojnih snaga tijekom osmomjesečnog ustanka protiv predsjednika Bašara al Asada, objavili su pripadnici nevladinih organizacija.

Članovi Slobodne sirijske vojske ispalili su nekoliko protuoklopnih raketa i otvorili vatru iz pješačkog oružja na veliki kompleks zgrada na sjevernom dijelu glavnog grada u kojem su smješteni obavještajci zrakoplovstva. Nema nikakvih podataka o žrtvama a u šire područje na kojem se dogodio napad zabranjen je pristup.

'Čuo sam nekoliko eksplozija a zatim razmjenu pješačke vatre', rekao je za Reuters stanovnik predgrađa Haraste koji je htio ostati anoniman. Nakon okršaja nad tim područjem kružili su helikopteri, doznaje se od drugog izvora. Zbog zabrane pristupa stranim medijima vrlo je teško nezavisno potvrditi podatke s terena, napominje Reuters.

Obavještajne službe vojske i zrakoplovstva zadužene su za spriječavanje pobune unutar oružanih snaga. Sirijsku vojsku čine uglavnom sunitski muslimani, a vodi je Bašarov brat Maher sa svojim suradnicima koji su alaviti, poseban ogranak šijitskih muslimana koji u Siriji čine 12 posto stanovništva. (Hina)
 

Pročitajte i ovo laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene