Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeli kontrolu

Sirijska vojska u potpunosti opkolila pobunjeničke četvrti Alepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti Alepa koje su u rukama pobunjenika sada je u potpunosti opkolila sirijska vojska i preuzela kontrolu nad posljednjom cestom koja do njih vodi, naveo je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Borci režima su sad na cesti Castello", rekao je Rami Abdel Rahmane, direktor SOHR-a i dodao da su četvrti istoka u potpunosti opkoljene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponudili im siguran prolaz BITKA ZA ALEP Sirijska vojska napreduje, pobunjenicima nude siguran prolaz ako napuste položaje Slika nije dostupna Krvavi napad Sirijske snage ubile 18 ljudi u Alepu

Sedmog srpnja prorežimske snage su uspjele prekinuti prolaz tom cestom sjeverozapadno do Alepa, koja je bila posljednji prolaz za ljude i robu prema tim četvrtima. Te snage su zauzele položaje na manje od 500 metara od ceste i mogu pucati na sve osobe i vozila koja se njome kreću. Jedan pobunjenički borac je u nedjelju potvrdio za agenciju France presse da je Alep sada potpuno opkoljen.

Oko 200.000 osoba živi u tim četvrtima, procjenjuje se. Njima posljednjih dana nedostaje hrane i u slučaju produžene opsade prijeti im humanitarna katastrofa.

Drugi grad po veličini u Siriji je od 2012. podijeljen na četvrti koje su u rukama režima na zapadu i četvrti pod kontrolom pobunjeničkih skupina na istoku. Pobuna protiv režima u Siriji, koja je počela 2011., pretvorila se u razorni rat u koji su uključeni brojni lokalni, regionalni i međunarodni sudionici. U sukobu je poginulo više od 280.000 ljudi, a milijuni su raseljeni i izbjegli. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene