Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od mira

Sirijska vojska još se ne povlači iz gradova i dalje napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija uvjerava Ujedinjene narode da će poštivati primirje s pobunjenicima koje treba stupiti na snagu za manje od 24 sata, izjavio je posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Kofi Annan, ali su snage predsjednika Bašara al Asada nastavile napadati nekoliko gradova.

"Ako ga svi budu poštivali, mislim da ćemo do 6 sati ujutro (3 sata po GMT-u) u četvrtak imati poboljšane uvjete na terenu", rekao je Annan u Teheranu gdje je zatražio potporu regionalnog sirijskog saveznika za svoje napore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima

>> Annan: Sirija je obećala pridržavati se primirja

Međutim, sirijska vojska i dalje vodi ofenzivu i nastavlja napadati uporišta pobunjenika umjesto da povlači vojnike, tenkove i teško oružje iz gradova kao što je predviđeno Annanovim planom.

Sirijske snage su jutros ponovno otvorile vatru preko granice na izbjeglički logor gdje su smještene sirijske izbjeglice na jugoistoku Turske.

Turska je zatražila hitno održavanje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a kako bi se odmah poduzele potrebne mjere za zaštitu sirijskog naroda budući da Asad još nije povukao vojnike i naoružanje iz gradova.

"Mi se zalažemo za hitno održavanje sjednice Vijeća sigurnosti koje bi usvojilo rezoluciju s nužnim mjerama za zaštitu sirijskih građana", navodi se u priopćenju turskog ministarstva vanjskih poslova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene