Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi nemiri u Siriji

Sirijska vlada demantira sudjelovanje u pokolju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vlada demantirala je u četvrtak da je izvela pokolj u području Hame gdje je prema podacima oporbenih izvora u srijedu ubijeno najmanje 78 osoba.

"Ono što su neki mediji prenijeli o tome što se dogodilo u al-Kubeiru, u području Hame, potpuno je krivo", objavila je vlada u priopćenju na službenoj televiziji. "Teroristička skupina je počinila zločin u području Hame u kojem je bilo devet žrtava. Reportaže medija pridonose prolijevanju krvi Sirijaca", piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> Sirija: Najmanje 78 ubijenih u Hami, žrtve većinom žene i djeca

Sirijsko nacionalno vijeće, glavna oporbena koalicija, objavila je da je stotinjak osoba, među kojima žene i djeca, ubijeno u srijedu u zaselku al-Kubeiru. Vijeće osuđuje "pokolj" koji su izvele snage režima. Direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman također je govorio o "pokolju". (HINA)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene