Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kampanja protiv Sirije'

Sirijska veleposlanica u Parizu opovrgnula da je podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska veleposlanica u Francuskoj žestoko je opovrgnula jučer objavljenu vijest da je podnijela ostavku u znak prosvjeda protiv represije koju vlada njene države provodi nad prosvjednicima, ističući da je to dio kampanje protiv Damaska, objavio je Reuters.

Lamia Čakur, snimljena kako stoji ispred portreta predsjednika Bašara al-Asada u pariškom veleposlanstvu, izjavila je francuskoj televiziji BFM da je izvještaj postaje France 24, popraćen telefonskim razgovorom sa ženom koja se predstavljala kao ona, bio neistinit.

'France 24 objavio je poruku u moje ime. Naravno, podnijet ću tužbu kako bi se France 24 osudio zbog tog čina dezinformacije koji je dio kampanje krivotvorenja informacija i dezinformacija što je protiv Sirije počela u ožujku 2011. godine', kazala je Lamia Čakur.

U osporenom izvještaju televizija France 24 objavila je da je sirijska veleposlanica, koja je u Francuskoj posljednje tri godine, ostavku podnijela jer 'priznaje legitimitet zahtjeva ljudi za slobodom i demokracijom' te stoga što ne može podržati nasilje nad prosvjednicima.

U represiji nad prosvjednicima koji traže odlazak s vlasti Bašara al-Asada do sada je poginulo oko 1.100 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Konferencija u Parizu - 1 Žestok istup Konferencija posvećena Ukrajini održana u Parizu: "Rusija ne može i neće pobijediti u ratu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene