Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici podmetnuli požar

Sirija: Zapaljeno sjedište vladajuće stranke i policijska postaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici sela Tafiasa, udaljenog 18 km od grada Dere, središta prosvjeda protiv sirijskog režima, podmetnuli su požar u sjedištu ogranka vladajuće stranke Bas i u jednoj policijskoj postaji, za vrijeme pogreba trojice prosvjednika što su ih dan prije ubili pripadnici snaga sigurnosti.

Nekoliko tisuća stanovnika prisustvovalo je pogrebu trojice prosvjednika, a neki među njima iskoristili su trenutak i podmetnuli požar u policijskoj postaji i u sjedištu Basa. U Deri, 120 km južno od Damaska, oko 300 mladih popelo se na ostatke srušenoga kipa bivšeg predsjednika Hafeza al Asada izvikujući slogane protiv režima, rekli su očevici.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton u subotu je oštro osudila 'brutalan' odgovor sirijskih vlasti na 'legitimne zahtjeve' prosvjednika. Ashton je, kako stoji u priopćenju, 'zaprepaštena nastavkom silovitih represija vlasti prema prosvjednicima'. Pozvala je sirijski režim da 'ispuni legitimne zahtjeve naroda dijalogom te hitnim političkim i socijalno-ekonomskim reformama'. Također smatra kako se izvanredno stanje u Siriji treba ukinuti.

>> Sirija: Sigurnosne snage ubile 20 prosvjednika

Od početka prosvjeda snage režima Bašara al-Asada, koji se suočava s najvećom krizom u 11 godina vlasti, ubile su najmanje 25 ljudi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene