Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputili se na prosvjede u Deri

Sirija: Sigurnosne snage ubile 20 prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske sigurnosne snage ubile su u petak dvadeset prosvjednika u gradu Sanameinu, prenijela je televizija Al Džazira pozivajući se na izjave svjedoka.

Skupina na koju su pucali pripadnici snaga sigurnosti uputila se na prosvjede u Deru južno od Damaska. 'Više prosvjednika ubijeno je iz vatrenog oružja u Sanameinu kada su krenuli prema Deri', rekao je aktivist, kako je prenio France presse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> VIDEO: Krv, strah i panika na ulicama sirijskih gradova, 15 mrtvih

Sanamein se nalazi 40 kilometara sjeverno od Dere. Informaciju još nisu potvrdili neovisni izvori. U Deri na jugu Sirije su tisuće ljude u pogrebnoj povorci ispratile tijela nekih od 37 prosvjednika koje su u srijedu ubile snage predsjednika Bašra al-Asada. Unatoč prisutnosti velikog broja pripadnika snaga sigurnosti u Deri u grad su pristigle tisuće prosvjednika iz okolnih mjesta nudeći potporu pokretu nadahnutom pobunama u Tunisu i Egiptu.

Prosvjednici u Deri izvikivali su slogane protiv Mahera al-Asada, brata sirijskog predsjednika i čelnika Republikanske garde, rekao je jedan od svjedoka agenciji Reuters.

U Damasku su u petak pripadnici snaga sigurnosti priveli više desetaka osoba koje su sudjelovale u kratkoj prodemokratskoj prosvjednoj povorci. U gradu Hami se okupilo više stotina ljudi koji su uzvikivali 'Sloboda' i poruke potpore prosvjednicima u Deri. U Hami su 1982. godine sirijske snage sigurnosti ubile više tisuća ljudi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene