Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski borbeni zrakoplovi Su-34 mogu bombardirati ciljeve na zemlji s gotovo snajperskom preciznošću što su ovih dana u Siriji i potvrdili.


Televizija ruskog Ministarstva obrane objavila je kako je to moguće zahvaljujući satelitskom navođenju bombi na cilj. U videu koje je objavila TV Zvezda pojašnjeno je da bombe koordinate cilja dobivaju od satelita nad Sirijom i da zato pogađaju s preciznošću od 5 do 8 metara čak i s visine od 5 kilometara. Takvu preciznost, navode u Ministarstvu obrane, postižu čak i s bombama teškim 500 kilograma.

Vezani članci Slika nije dostupna RUSI TRLJAJU RUKE Ovaj bombarder već sad obećava dobru zaradu Slika nije dostupna Zapanjujuće snimke: Rusi iz lovaca snimili nešto što nemaju ni holivudski filmovi

Problem se može javiti, pojašnjavaju, prilikom niskog leta, jer u tom slučaju bombarder može biti uništen gelerima vlastite bombe. Stoga se u takvim situacijama koriste bombe s nekom vrstom 'kočnice' koje odgađaju eksploziju dok se bombarder ne udalji. Uglavnom se radi o bombama između 250 i 270 kilograma koje na sebi imaju male metalne padobrane. To, otkrili su Rusi, omogućava ruskim bombarderima da gađaju ciljeve i s visine do 200 metara.

Rusko zrakoplovstvo u Siriji koristi i pola tone teške bombe s manjim, običnim padobranima.