Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poitpisan sporazum

Sirija: Primirje između islamista i Slobodne sirijske vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisali su sporazum uz posredovanje Brigade Tawahid.

Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) i Slobodna sirijska vojska (FSA) potpisale su primirje u Azazu, gradu na sjeveru Sirije kojeg je u srijedu zauzela islamistička skupina povezana s Al Qaidom, izvješćuje u petak nevladina udruga za zaštitu ljudskih prava.

Primirje je postignuto uz posredovanje Brigade Tawhid, moćne oružane skupine s bazom u sjevernom gradu Alepu i koja je pod zapovjedništvom FSA, oružanog krila Koalicije sirijske oporbe, pojašnjava Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Podaci policije U Njemačkoj se smanjuje broj islamista pod prismotrom, ali još se boje povratnika iz Sirije

>>Rusija: Dobili smo nove dokaze, kemijski su napad izveli pobunjenici!

Potpisnici sporazuma pristali su smjesta obustaviti neprijateljstva, osloboditi zarobljene i vratiti zaplijenjena dobra. Također su prihvatili mješovito arbitražno povjerenstvo kako bi se razriješili problemi koji mogu izbiti između strana.

Borci ISIL-a su u srijedu zauzeli Azaz i time izazvali bjes dijela stanovništva i Koalicije sirijske oporbe koja je islamiste optužila da pokušavaju osigurati svoj utjecaj u "oslobođenim područjima" umjesto da se nastave boriti protiv režima Bašara al-Asada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene