Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet

Sirija: Na sastanak s Asadom stiže UN-ov izaslanik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Lakhdar Brahimi će u četvrtak doputovati u Damask, a u petak se sastati s predsjednikom Basharom al-Assadom, rekao je jedan diplomat Arapske lige u srijedu.

Na susretu stalnih zastupnika Arapske lige, Brahimi je izjavio da odlazi u četvrtak u Damask gdje će se u petak sastati s Assadom, rekao je irački zastupnik Qais al-Azzawi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Međunarodni izaslanik će se sastati sa sirijskim dužnosnicima i predstavnicima oporbe na početku svoje misije, dodao je.

On je rekao da su neke arapske zemlje tražile određivanje roka za tu misiju, što je Irak odbacio, jer traži mirno rješenje sirijske krize koja utječe na stanje u Iraku.

>> Jordanski ekstremisti prijete atentatom na Asada

Irački diplomat je dodao da su zastupnici drugih arapskih zemalja podržali iračko stajalište.

To je prvi posjet Brahimija Siriji nakon što je 1. rujna službeno preuzeo tu dužnost. Izaslanik koji je naslijedio Kofija Annana u ponedjeljak je ocijenio da je njegova misija iznimno teška.

Arapska liga je u priopćenju navela da se Brahimi u srijedu sastao s glavnim tajnikom Arapske lige, Nabilom el-Arabijem, premijerom i šefom diplomacije Katara Hamadom ben Jassemom koji vodi arapski ministarski odbor za Siriju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene