Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Smrtonosni napadi'

Jordanski ekstremisti prijete atentatom na Asada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa jordanske ekstremističke skupine povezane s terorističkom mrežom Al Kaidom zaprijetio je u nedjelju da će izvesti smrtonosne napade u Siriji kako bi svrgnuo s vlasti sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, prenose američki mediji.

U govoru održanom pred skupinom prosvjednika ispred premijerova ureda u Amanu, Mohamad al-Šalabi, poznatiji kao Abu Sajaf, poručio je Asadu da "njegovi borci dolaze po njega", objavio je Fox News Channel.

Abu Sajaf vođa je salafističke džihadističke skupine iz koje je poteklo nekoliko militanata povezanih s Al Kaidom koji su se borili protiv američkih snaga u Iraku i Afganistanu zadnjih deset godina. On sam osuđen je 2004. zbog planiranja napada na jordanske zračne baze s američkim instruktorima, no odslužio je kaznu i prošle je godine pušten iz zatvora.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Sirijski premijer sa obitelji prebjegao u Jordan

Abu Sajaf u govoru je osudio "zločine" vladajućih sirijskih alavita nad većinskim sunitima istaknuvši da ih situacija u toj zemlji "potiče na džihad".

"Maknite svoje prljave ruke, okaljane krvlju nedužnih ljudi, sa sunitskih muslimana u Siriji ili se suočite s našim smrtonosnim napadima", poručio je.

Prosvjednici, njih 200-ak, tražili su od jordanskih vlasti da puste na slobodu 40 članova Abu Sajafove skupine osuđenih za razna teroristička djela u Jordanu, Afganistanu i Iraku. Abu Sajafova skupina ima nekoliko stotina aktivista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene