Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje sutra u 6 ujutro

Sirija kaže da će poštivati rok za primirje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija je rekla međunarodnom posredniku Kofiju Annanu da će obustaviti sve borbe do dogovorenog roka u četvrtak ujutro, ali da zadržava pravo odgovoriti na svaki napad 'naoružanih terorističkih skupina', rekla je Annanova glasnogovornica Ahmad Fawzi.

Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova je reklo da je Damask prihvatio 'prekinuti sve vojne sukobe na teritoriju Sirije u 6 sati ujutro u četvrtak 12. travnja 2012., zadržavajući pravo da razmjerno odgovori na svaki napad oružanih terorističkih skupina protiv civila, vladinih snaga ili javne i privatne imovine', rekla je Fawzi u priopćenju.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Sirijska vojska još se ne povlači iz gradova i dalje napada

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova je rekao da obećanje sirijske vlade da će u četvrtak ujutro obustaviti vojne operacije znači da sada i oporba mora poštivati primirje.

'Sirijska vlada je objavila da će prekinuti vatru u šest ujutro 12. travnja. Sada primirje ovisi o naoružanoj oporbi', napisao je Genadij Gatilov na Twitteru. 'To su uvjeti Annanovog plana'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene