Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi ne jenjavaju

Sirija: Borbe na rubovima kršćanskih četvrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbe između sirijske vojske i pobunjenika u srijedu su se prvi puta vodile uz rubove kršćanskih četvrti u središtu Damaska, priopćio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

'Borbe su počele u srijedu u zoru na rubovima četvrti Bab Tuma i Bab Šarki. Po prvim informacijama, među vojnicima je jedna osoba poginula', kazala je ta nevladina organizacija.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Slika nije dostupna Rasporedili snage Sirija: Priprema se ofanziva na Alep

Bab Tuma i Bab Šarki su kršćanske četvrti u starom Damasku, koje su u velikom broju pohodili turisti i gdje se nalaze brojni hoteli.

I u nekim drugim četvrtima Damaska čuju se eksplozije od utorka navečer. U zoru je eksplozija odjeknula i u ulici Bagdad, velikoj gradskoj arteriji koja vodi u središte.

>> Sirija: Borbe blizu sjedišta vojne obavještajne službe u Alepu

Od 20. srpnja borbe su ipak fokusirane na grad Alep u koji su i režim i pobunjenici poslali nova pojačanja 'za odlučnu bitku koja bi mogla trajati tjednima', po jednom sirijskom izvoru sigurnosti.

U utorak su u borbama poginule 154 osobe, među kojima 35 civila, 62 vojnika i 27 pobunjenika, od kojih polovica u Alepu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene