Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunikacijska blokada

Sirija bez interneta, velike borbe kod zračne luke u Damasku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avijacija režima sirijskog predsjednika Asada napala je pobunjeničke položaje u blizini međunarodne zračne luke u Damasku. Civilni letovi su uglavnom otkazani.

Zrakoplovi sirijskog ratnog zrakoplovstva u petak su bombardiralli pobunjeničke položaje blizu zračne luke Damaska, a regionalni zračni prijevoznici su rekli da su sukobi prekinuli međunarodne letove prema sirijskoj prijestolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvalio Putinu NENAJAVLJENI POSJET ASADA MOSKVI: 'Da nije bilo vaših akcija, terorizam bi se proširio' Slika nije dostupna Totalni rat u Siriji DRONOM SNIMLJENE ULIČNE BORBE Damask je ruševina, siloviti napadi Asadove vojske i ruskih zrakoplova

>> Hrvati o napadu u Damasku: Nije bilo ugodno, ali mi smo vojnici

Aktivisti su rekli da su se vladine snage sukobile s pobunjenicima oko četvrti Aqraba i Babilla na jugoistočnoj periferiji Damaska preko koje se ide za međunarodnu zračnu luku. Internetske veze i većina telefonskih prekinute su već drugi dan. Jedan je stanovnik središta Damaska agenciji Reuters u petak ujutro rekao da može vidjeti crni dim kako se diže s istoka i juga grada i čuti stalne eksplozije granata.

"Danas zračni prijevoznici ne lete za Damask", rekao je dužnosnik regionalne zrakoplovne mreže sa sjedištem u Dubaiju. Kompanije EgyptAir i Emirates su letove za Damask obustavile u četvrtak.

Sirijski opservatorij za ljudska prava je rekao da zrakoplovi sirijske vojske bombardiraju mete oko Aqrabe i Babille gdje se pobunjenici sukobljavaju sa snagama predsjednika Bashara al-Assada. Čelnik Opservatorija Rami Abdelarhamn je rekao da je zračna luka otvorena ali da je promet minimalan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene