Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na mogući napad

Sirija: Asad na zapadne avione šalje 8.000 kamikaza?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vojsci odanoj režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada tvrde da im je moral na prilično visokoj razini, a kao odgovor na moguću zapadnu vojnu intervenciju navode samoubilačke pilotske misije.

Vojska odana režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada navodno na moguću zapadnu vojnu intervenciju planira odgovoriti samoubilačkim avionskim misijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oružje pod nadzor Sirija prihvatila ruski prijedlog za obustavu američkog napada Slika nije dostupna Sastanak na vrhu Vladimir Putin otvorio summit G20: O Siriji ćemo pričati za večerom

Prema jednom vojnom zapovjedniku odgovornom za zračne snage u okolici Damaska, 13 pilota je već potpisalo da su spremni biti kamikaze, a potencijalnih 'mučenika' ima čak 8.000. Guardian piše da je generalni plan pokušati se zaletjeti u zapadne avione koji bi se mogli pojaviti na sirijskom nebu.

>> Asad: Sirija će se braniti od svake agresije

'Na svaki projektil koji prema nama lansiraju američka i britanska vojska mi ćemo odgovoriti s tri ili četiri. Svaki njihov avion koji dođe na naše nebo ući će u pakao. Ako artiljerijom ne uspijemo oboriti njihove letjelice, imamo pilote koji su ih spremni napasti vlastitim avionima tako što će se zabiti u njih', ispričao je Guardianu spomenuti vojni zapovjednik.

Britanski list piše da nije uspio provjeriti ove informacije, ali navodi da je isti vojni zapovjednik tijekom proteklih 12 mjeseci u više navrata davao informacije o borbama oko Damaska koje su se pokazale vjerodostojnima.

Vojnik je naveo da je moral u njegovoj borbenoj jedinici visok, a Zapadu je poručio da će u slučaju intervencije Asadove snage dobiti pomoć iz Irana i od Hezbolaha. 'Spremni smo na sve, samo nam Bog može uzeti duše, a ne Amerika i Britanija. (...) Već se dvije godine borimo s najgorim teroristima na svijetu i još se nismo umorili. Ako Amerikanci i Britanci misle da nas je strah, glupi su', naveo je još vojnik.

Istovremeno, Reuters javlja da je iz glavnog zapovjedništva u Damasku u iščekivanju mogućih napada evakuirana glavnina generala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene