Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova godina, stara situacija

Sirija u 2013. godinu ušla novim bombardiranjima i sukobima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijce je diljem zemlje na Novu godinu probudilo bombardiranje, a snage predsjednika Bašara al-Asada i pobunjenici koji ga žele svrgnuti s vlasti sukobili su se na rubovima prijestolnice Damaska.

Građani Damaska ušli su u novu godinu uz zaglušujuće zvuke topništva koje je gađalo južne i istočne dijelove grada. U središtu Damaska vojnici su na kontrolnim postajama pucali u ponoć povodom dolaska Nove godine, što je izazvalo uzbunu u gradu.

Asadove zračne snage bombardirale su istočna predgrađa Damaska kao i područja pod kontrolom pobunjenika u gradu Alepu te još nekoliko gradića i sela, kazali su oporbeni aktivisti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi izraelski dužnosnik Izrael izveo zračni napad na Siriju! Slika nije dostupna Gradom odjekuju eksplozije Sirija: Nastavljeni žestoki sukobi u Alepu

>> Gotovo 90 posto žrtava u Siriji ubijeno je 2012.

Procjenjuje se da je 45.000 ljudi ubijeno u pobuni koja je počela početkom 2011. mirnim prosvjedima na kojima su se tražile demokratske reforme, a koji su se pretvorili u oružanu pobunu nakon mjeseca napada snaga sigurnosti na prosvjednike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene