Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegova verzija priče

Sin Ratka Mladića: 'Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom suđenja za ratne zločine u BiH Ratku Mladiću, njegov sin Darko dao je intervju za ruski RT. U njemu je istaknuo kako je ponosan na svojeg oca.

Darko Mladić rekao je kako je njegov otac samo pokušavao zaštititi zemlju tijekom rata u BiH. No, optužbe protiv Mladića govore drugačije. Svjedoci govore drugačije, kao i brojne audio i video snimke.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Vikao u sudnici CIRKUS U HAAGU Mladića izbacili iz sudnice, on poručio sucu: 'Samo ti izigravaj tužitelja!'

>> Mladić zaprijetio obitelji žrtava prešavši prstom preko vrata

"Mi se borimo za njegovu slobodu svim mogućim sredstvima. Optužbe protiv njega su vrlo teške i smatramo da su pogrešne", istaknuo je za RT Mladićev sin Darko. "mogu komentirati o svojem ocu, jer ga poznajem. Kao što možete i zamisliti, s obzirom da ste medij, u ovom slučaju postoje dva Ratka Mladića, jedan je proizvod medija, što je daleko od Ratka Mladića kojeg ja poznajem", pojašnjava.

"Tijekom ovih 20 godina, mediji, pogotovo iz zemalja koje su bile na suprotnoj strani sukoba, pomažu provođenju rata protiv nas i još uvijek se drže svoje priče o genocidu 1992. godine, što je vremenski i prije početka rata u BiH. Pretpostavljam kako su te optužbe nastale još i prije početka rata", smatra Mladićev sin.

Suđenje Radovanu Karadžiću nije htio komentirati, iako se ono vodi paralelno sa suđenjem njegovom ocu. "Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u Bosni, ne zbog toga što mislim da je kriv za bilo što, već zato što je radio svoj posao u tom ratu. Glavni cilj tog rata bio je zaštititi naš narod od ponovnog izlaganja genocidu", rekao je Darko Mladić, referirajući se na događaje iz Drugog svjetskog rata.

"Ne mislim da je moj otac bio pijun u službi politike Srbije. on je vjerojatno bio svojevrstan alat, kojim se vršio pritisak na Srbiju, ali problemi Srbije se nisu riješili njegovim izručenjem. To je zapravo bila potpuno pogrešna dilema", rekao je Darko Mladić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene