Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Simpatizerka Islamske države ispričala je za CNN zašto će otići u Siriju i priključiti se ISIS-u.


Indira nije njezino pravo ime. Živi u Francuskoj. Raspuštena kosa i izblijedjele traperice za nju su samo kostim, maska. Na njezinom su twitter profilu fotografije marokanskih žena koje su se zaklele na vjernost Islamskoj državi. Prekrivene su nikabom, ali u rukama drže oružje.

'Oni su hrabre, ja nemam tu hrabrost', kazala je Indira u razgovoru za CNN. Jedna je od onih mladih žena koje planiraju otići živjeti u Kalifat, područje samoproglašene Islamske države na osvojenom teritoriju Iraka i Sirije.

I ona bi nosila nikab, ali je u Francuskoj zabranjen. Kaže da ne želi biti osuđivana jer ga nosi niti želi da se ljudi okreću za njom. Nekada je pila alkohol, pušila, ima čak i tetovažu. Smisao života, međutim, pronašla je u islamu.

Vjeruje kako je ubojstvo novinara satiričkog tjednika Charlie Hebdo opravdano, ali za ubijanje civila - talaca u košer trgovini u Parizu te policajaca kao i svih drugih nevinih žrtava ipak ne nalazi opravdanje.

Vezani članci Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjeduju protiv rasta cijene goriva i politike Macrona: Policija suzavcem rastjerala "žute prsluke" s pariških trgova Slika nije dostupna 'Ne boj se, smiri se. Neću te ubiti. Ti si žena: Mi ne ubijamo žene'

Brutalna propaganda IS-a: Dječak upucao dva ruska špijuna

'Voljela bih misliti da su željeli osvetiti proroka, ali pretjerali su. Sve je otišlo predaleko', smatra Indira koja ističe da braća Kouachi i Amedy Coulibaly ipak nisu trebali ubijeni.

Indira planira otići iz Pariza. Francuska je, kaže, samo za Francuze. Želi otići u Siriju i živjeti s onima koji razmišljaju poput nje. Brat joj je već tamo. Indira ima i zaručnika, no spremna ga je ostaviti. Zbog boga.

'Ako moj zaručnik ne želi sa mnom, otići ću sama. Svojeg boga volim više nego svojeg zaručnika i ostavit ću ga ako treba. Ne može mi zaručnik otvoriti vrata raja', kazala je Indira.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook