Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosni razlozi

Silvio Berlusconi spava u sjedištu vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi spavao je dvije noći zaredom u svom apartmanu u zgradi vlade zbog sigurnosnih razloga, pišu talijanske novine.

'Silvio Berlusconi je pristao spavati u palači Chigi, gdje inače boravi samo za trajanja sjednica vlade i u prigodi primanja stranih državnika', piše dnevni list La Repubblica. Mediji nagađaju da je Berlusconi noćio u zgradi vlade iz sigurnosnih razloga. Naime, prigodom istrage nedavnog napada na vojarnu u Milanu u računalu terorista Muhameda Game pronađeni su podaci o nekoliko političara, uključujući i Berlusconija. 'Berlusconijev odlazak iz njegove drage palače Grazzioli, uobičajene premijerove rimske adrese, toliko je rijedak događaj da budi sumnju', piše dnevnik Corriere della Sera. Ured talijanskog premijera nije želio komentirati pisanje medija.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

>> Bombaški napad na stožer karabinjera u Milanu

Berlusconi ne samo bolje zaštićen u apartmanu u palači Chigi, već ne mora ni putovati između dviju zgrada međusobno udaljenih oko kilometar. Talijanski premijer je zadnji put spavao u palači Chigi 2003. kada je zbog gripe morao ondje proboraviti nekoliko dana. Libijac Muhamed Game 12. je listopada bacio eksplozivnu napravu na vojarnu karabinjera u Milanu, pri čemu je teško ranio sebe i jednog vojnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene