Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sudske presude

Silvija Berlusconija izbacili iz talijanskog senata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi (77) više nije član talijanskog senata. Izbačen je a da o njegovoj sudbini nisu ni glasali.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (77) u srijedu je izbačen iz tamošnjeg senata.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna Afera prisluškivanja Silvio Berlusconi osuđen na godinu dana zatvora!

Odluka je donesena nakon pravomoćne sudske presude u slučaju porezne prijevare. Predsjednik senata objavio je da Berlusconi nema pravo na mjesto u parlamentu, no formalnog glasovanja nije bilo.

Konačna odluka: Hoće li Berlusconija isključiti iz parlamenta?

Berlusconijev apel da glasovanje bude odgođeno jer on navodno ima nove dokaze na temelju kojih misli da bi ga sud ipak mogao osloboditi nije uvažen.

Berlusconi je izjavio da će njegovo izbacivanje ostaviti 'neizbrisivu mrlju' na talijanskoj demokraciji i pozvao je svoje pristaše da prosvjeduju u Rimu protiv, kako je rekao, političke osvete. 'To će vas posramiti pred vašom djecom, vašim biračima i svim Talijanima', napisao je on u otvorenom pismu senatorima ustvrdivši da to neće biti odluka o njemu nego o demokraciji.

Glasovanje je bilo kulminacija mjeseci političkih natezanja i otvara nesigurnu novu fazu za Berlusconija koji je dominirao politikom gotovo dva desetljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene