Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđen na 8 godina

Silovatelj opsjednut likom iz filma bolesno manipulirao žrtvom: "On je opasan predator"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Joseph Head (25) tri mjeseca zlostavljao je i silovao djevojku koju je prisiljavao na seks prijetnjama nasiljem.

"Head je opasan predator koji je manipulirao mladom ženom i prestravio je kako bi se seksala s njim bez pravog pristanka", kazao je istražitelj Andy Price, koji je zaslužan što se 25-godišnjak našao iza rešetaka.

Silovatelj Joseph Head iz Surreyja u Velikoj Britaniji osuđen je na osam godina zatvora, a doživotno će biti i na listi seksualnih prijestupnika.

On je svoju žrtvu, čiji identitet nije otkriven, prestravio i manipulirao tvrdnjama da ima poremećaj višestrukih ličnosti, od kojih su neke vrlo agresivne te će je ozlijediti ako ga ne posluša.

Sud je utvrdio da je Head bio opsjednut i inspiriran glavnim likom iz filma Split. Lik kojeg glumi James McAvoy ima 23 različite ličnosti, od kojih su neke izrazito nasilne i nastrane, te otme tri djevojčice i dvije od njih ubije.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

Joseph Head žrtvi je prijetio i zlostavljao je tri mjeseca, a policija je tijekom istrage u njegovu mobitelu pronašla dokument u kojem je pisao natuknice o svojim navodnim osobnostima - bilježio je njihova imena i karakteristike. Pregled psihijatra utvrdio je da 25-godišnjak nema višestruke ličnosti, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, Gordan Jandroković, Hrvoje Zekanović Veselo u Saboru Grmoja, Zekanović, Jandroković i - Gibonni: ''I svetica i kurva nije lako bit''

Podvojena ličnost, dvostruka ličnost, višestruka ličnost ili disocijativni poremećaj ličnosti različiti su nazivi za isto psihičko stanje koje predstavlja jedan od najtežih poremećaja u psihologiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene