Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A nije se ni pojavio...

Silna dobrota Kim Jong-una rasplakala djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sjevernokorejski vođa i 'Veliki nasljednik' Kim Jong-un helikopterima je poslao darove djeci u najudaljenijim dijelovima zemlje.

Kim Jong-un odlučio se za ovakav potez kako bi povećao svoju popularnost među narodom i kako bi time dodatno obilježio prekjučerašnji rođendan svojeg nedavno preminulog oca i bivšeg 'dragog vođe' Kim Jong-ila, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Pogledajte kako Sjevernokorejci slave 70. rođendan 'dragog vođe'

Sjevernokorejska televizija KRT prenosila je donošenje poklona djeci, koja su ih primila vrlo emotivno i u suzama. Helikopteri su darove nosili djeci koja žive na zabačenim sjevernokorejskim otocima.

KRT prenosi i kako je dan prije rođendana pokojnog Kim Jong-ila, njegov nasljednih prisustvovao i koncertu organiziranom ususret 70. rođendanu bivšeg 'dragog vođe'. Snimka prikazuje Kim Jong-una u dvorani s visokim vojnim dužnosnicima.

Rođendan Kim Jong-ila proglašen je 'Danom blistave zvijezde', a 'dragi vođa' je drugi lider te zemlje koji je dobio titulu Generalissimo.

Kim Jong-un je postavljen na čelo Sjeverne Koreje nakon smrti oca u prosincu prošle godine. Pod njim je vojska od 1,2 milijuna ljudi, a pokojni ga je otac pripremao za preuzimanje zemlje još od 2009. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene