Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Siemens istražuje 1,6 mlrd eura transakcija zbog sumnji na mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internom istragom u njemačkom inženjerskom konglomeratu Siemensu ustanovljeno je da se iznos transakcija na koje se sumnja da su povezane s mitom popeo na 1,6 milijardi eura, objavio je Wall Street Journal Europe.

Taj iznos gotovo je četverostruko veći od onog koji je Siemens objavio u prosincu, kada je izvijestio da je otkrio 420 milijuna eura u sumnjivim transakcijama tijekom sedmogodišnjeg razdoblja, a tiču se njegove jedinice za telekomunikacijsku opremu, piše taj list.

Pročitajte i ovo Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno" Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati"

Nove procjene, priopćene prošloga tjedna nadzornom odboru kompanije, obuhvaćaju transakcije obavljene do sredine 1990-ih a nadilaze telekomunikacijsko poslovanje, kažu izvori toga lista.

Interna istraga u kompaniji usredotočila se na fondove koji su navodno bili namijenjeni plaćanjima mita u cilju osiguranja poslovnih ugovora u inozemstvu. Po pisanju toga lista, Siemens je odbio komentirati te navode.

Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) također istražuje moguću korupciju u Siemensu, što je u njezinoj nadležnosti obzirom da su dionice Siemensa izlistane na Njujorškoj burzi. Njemački konglomerat riskira plaćanje velikih kazni ako se utvrdi da je kršio američke zakone, povrh pravnih sankcija u Njemačkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene