Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Piloti u bolnici

Sjeverna Koreja upala dronovima sa sjevera: Južna Koreja podigla vojne avione, jedan se srušio odmah nakon polijetanja

Vojne vježbe u Južnoj Koreji
Vojne vježbe u Južnoj Koreji Foto: Afp
Južna Koreja podigla je borbene zrakoplove i jurišne helikoptere te ispalila hice upozorenja u ponedjeljak nakon što su sjevernokorejske bespilotne letjelice povrijedile njezin zračni prostor, priopćila je južnokorejska vojska.

Južnokorejska vojska pratila je dronove koji su prešli demarkacijsku liniju nakon što su uočeni kod zapadnog grada Gimpoa u otprilike 10:25 po lokalnom vremenu (02:25 po srednjoeuropskom vremenu), priopćila je vojska.

Laki jurišni zrakoplov južnokorejske vojske KA-1 srušio se netom nakon polijetanja iz baze Wonju na istoku zemlje, kazao je dužnosnik ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVE SE VIŠE KUHA "Ne pričajte gluposti, razmislite i oprezno!": Moćna sestra sjevernokorejskog vođe poludjela na susjede, a poslana je i prijetnja Japanu

Dva su pilota uspjela pobjeći iz zrakoplova prije pada te su sada u bolnici.

Južnokorejsko ministarstvo prometa priopćilo je ranije da su letovi iz zračnih luka Incheon i Gimpo suspendirani nakon zahtjeva vojske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni program Preletjele 250 kilometara: Sjeverna Koreja ispalila još dvije balističke rakete

Suspenzija je stupila na snagu u 13:08 po lokalnom vremenu u Gimpou te u 13.22 u Incheonu. Trajala je otprilike sat vremena, odnosno zračni prostor je otvoren oko 14:10, kazao je Reutersu dužnosnik ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene