Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inteligentni život izvan planeta Zemlja postoji i uskoro ćemo ga 'upoznati' - možda u narednih 25 godina!


Iako se nikad nije prestalo nagađati o posjetu izvanzemaljaca našem planetu, a postoji i mnogo svjedočanstava o navodnim susretima s njima kao i 'otmicama' velikog broja ljudi, izjava jednog znanstvenika o tome kako ćemo ih uskoro i službeno pronaći odjeknula je svijetom.

Seth Shostak, znanstvenik koji radi na projektu SETI, usmjerenom na potragu za izvanzemaljskom inteligencijom, tvrdi kako će astronomi u narednih dvadesetak godina skenirati dovoljno zvjezdanih sustava da će sigurno naići na neke izvanzemaljske signale, prenosi Fox.

'Mislim da ćemo do 2040. godine stupiti u kontakt s izvanzemaljcima koristeći razne eksperimente i načine pronalaženja novih sustava', izjavio je Seth na sveučilištu Stanford gdje je održan NASA-ina konferencija o inovativnim i naprednim konceptima istraživanja svemirskih prostranstava.

Vezani članci Slika nije dostupna Gotovo 9 milijardi zvijezda u našoj galaksiji ima planete poput Zemlje Slika nije dostupna 'Ako smo sami u svemiru, onda je cijela njegova svrha u nama'

Sethov entuzijazam po pitanju njegove zaista bombastične izjave temelji se velikim dijelom na velikom napretku kojeg je NASA ostvarila u istraživanju svemira koristeći teleskop Kepler.

Sunčev sustav je iznimka u našoj galaksiji

Ovaj znanstvenih vjeruje kako jedna od pet zvijezda ima najmanje jedan planet na kojem je moguće postojanje nekog oblika izvanzemaljskog života. Prema toj računici, postoje deseci milijardi planeta sličnih Zemlji na kojima je moguć život.

A ukoliko na tim planetama žive izvanzemaljci, oni vjerojatno rade isto što i mi, tvrdi Shostak - šalju signale u svemir kako bi stupili u komunikaciju s ostalim stanovnicima Svemira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook