Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipatskom ilegalnom imigrantu trebalo je 11 kilometara lutanja po tunelu La Manche, da bi donio odluku kako ipak ne želi živjeti u 'rasističkoj' i 'neciviliziranoj' Velikoj Britaniji.


Nakon odluke kako mu je svega dosta, 23-godišnji Amer Hassan pričekao je policiju da odradi svoj dio posla i dođu po njega. Hassan je već jednom bio izbačen iz Velike Britanije, zbog lažnog pozivanja na azil, no on se planirao vratiti. nakon hodanja dubokim i mračnim tunelom, predomislio se.

Vezani članci Nastavljeni prosvjedi protiv rasizma u Louisvilleu - 1 Druga noć prosvjeda protiv rasizma u Louisvilleu: 300 prosvjednika marširalo gradom, dio njih razbijao prozore tvrtki i bolnice Prosvjedi u Wisconsinu protiv policijske brutalnosti - 1 Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa

'Ne želim više otići u Englesku. Oni su rasisti i stalno misle kako ja krijumčarim nekakvu bombu', rekao je policiji ogorčeni Hassan, prenosi Daily mail. Sud mu je odredio dvogodišnju kaznu zatvora, a on je rekao kako očekuje deportaciju po izlasku na slobodu. 'Živjet ću kako želim, a to ne uključuje provođenje vremena u Engleskoj', istaknuo je Hassan. 'Završio sam s tom zemljom', zaključio je.

Njegova šetnja tunelom poremetila je prometovanje čak 39 vlakova, a sva je sreća što se nije dogodila neka nesreća ili veća tragedija, istaknuli su francuski predstavnici Eurotunnela.