Navijači Hajduka (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Navijači Hajduka (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Šestorica od 13 osuđenih navijača Hajduka iz Splita nagodila su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznala krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu te su protjerani iz Srbije, prenijeli su u četvrtak beogradski mediji.


U Drugom osnovnom tužiteljstvu rekli su za N1 da je u srijedu zaključen sporazum o priznanju kaznenog djela s okrivljenima B. R, P. D, M. T, K. M, Š. A. i M. S., državljanima Republike Hrvatske i pripadnicima navijačke skupine Torcide.

Vezani članci Postrojbe specijalnih specijalne policije Kosova na Jarinju, graničnom prijelazu s Kosovom - 3 Rastu napetosti: Kosovski Srbi na graničnom prijelazu postavili šatore i blokiraju promet Torcida, arhivska fotografija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Prijeti im 60 dana zatvora: U Srbiji uhićeni navijači Hajduka koji su pokrali i išarali benzinsku pumpu

Okrivljeni su priznali da su krivi za tešku krađu i prihvatili su kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci uvjetno, ako u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne izvrše novo kazneno djelo, kao i protjerivanje iz Srbije u trajanju od tri godine.

U tužiteljstvu navode i da su sa ostalim okrivljenima u tijeku pregovori o zaključenju sporazuma o priznanju krivnje.

N1 podsjeća da je trinaestorici navijača dokazano da su sudjelovali u pljački MOL-ove benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda, dok je jedan pripadnik Torcide osuđen zbog ispisivanja grafita s ustaškim obilježjima.

Incident se dogodio prošloga tjedna u noći između srijede i četvrtka, kada se skupina od 400-tinjak navijača Hajduka zaustavila na benzinskoj crpki. Tada je dio njih ukrao raznu robu iz prodavaonice u vrijednosti od oko 12.500 kuna.

Nitko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije, gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Međutim, po povratku u Srbiju srbijanska policija presrela ih je i privela 32 navijača.

Petoricu su pustili odmah, a naknadno i još njih 13 kojima nisu dokazali krivnju. (Hina)