Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA U KINI

Horor u dječjem vrtiću: Šestero mrtvih u napadu nožem, među žrtvama i troje djece

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Ilustracija Ilustracija Foto: Afp Ubojstvo u Vukovaru - 2 Ubojstvo u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ilustracija Galerija 1/6 >>
Napad u dječjem vrtiću u Kini. Ubijeno je šestero ljudi.

Šest je osoba ubijeno, a jedna je ozlijeđena u napadu nožem u dječjem vrtiću u kineskoj pokrajini Guangdong, izvijestio je u ponedjeljak BBC pozivajući se na policiju.

Među žrtvama su jedan odgojitelj, dvoje roditelja i troje djece, javlja AFP. 

Policija je priopćila da je uhitila 25-godišnjeg muškarca prezimena Wu u gradu Lianjiang. Uzrok napada istražuje se, ali policija je priopćila da je napad bio - namjeran. Napad se dogodio u ponedjeljak u 7:40 po lokalnom vremenu.

Takvi su slučajevi vrlo rijetki u Kini, ali zemlja bilježi porast napada proteklih godina, uključujući i one u školama i vrtićima.

U kolovozu prošle godine napadač s nožem upao je u vrtić u jugoistočnoj provinciji Jiangxi te ubio tri osobe i šest ih ranio. U travnju 2021. godine dvoje je djece poginulo, dok ih je 16 ozlijeđeno u masovnom napadu nožem u gradu Beiliju, u autonomnoj regiji Guangxi Zhuang. U listopadu 2018. godine 14-ero djece ozlijeđeno je u napadu nožem u vrtiću u gradu Chongqingu, na jugozapadu Kine, piše BBC. 

Aktualno "Ovo je stvarno samo za pričati i za diviti se": Đakovački vezovi oduševili posjetitelje pjesmom, tradicijom i običajima Đakovački vezovi, ilustracija - 5 Đakovački vezovi, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Đakovački vezovi, ilustracija - 2 Đakovački vezovi, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Đakovački vezovi, ilustracija - 3 Đakovački vezovi, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Đakovački vezovi, ilustracija - 4 Đakovački vezovi, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Đakovački vezovi, ilustracija - 1 Đakovački vezovi, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Đakovački vezovi, ilustracija - 6 Hrvatska "Ovo je stvarno samo za pričati i za diviti se": Đakovački vezovi oduševili posjetitelje pjesmom, tradicijom i običajima 1/6 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene