Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Medicinski tehničar osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za davanje smrtonosnih injekcija 28-ici starijih pacijenata u jednoj bavarskoj bolnici.


Stephan Letter ima svega 28 godina, a najveći je serijski ubojica u Njemačkoj od doba Drugog svjetskog rata. 

Vezani članci Derek Chauvin proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda Policajac koji je ubio Georgea Floyda proglašen krivim po svim točkama optužnice, javnost slavi: ''Ovo je blagoslov'' Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

Sud u Kemptenu proglasio ga je krivim za 15 slučajeva ubojstva, te 13 slučajeva ilegalne eutanazije. 

Sumnjive smrti u bolnici Sonthofen počele su u veljači 2003. godine, točno mjesec dana nakon što je Letter tamo počeo raditi. 

Slučajevi sumnjivih smrti trajali su sve do lipnja 2004. godine kada je uhićen. 

Nake su žrtve bile starije, no neki su tek bili u ranim četrdesetim godinama, a čak nisu ni bili ozbiljno bolesni. 

Stephan nakon 15 godina može tražiti mogućnost pomilovanja. 

Sudac Harry Rechner objasnio je kako je Letter vjerovao da pacijentima pomaže u samoubojstvu kojim bi se rješili, onoga što je on smatrao, strašnim patnjama koje su trpili. 

Letterov odvjetnik pokušao je prikazati kako je njegov kljent injekcije davao zbog sažaljenja nad pacjentima. 

Policija je počela s istraživanjem nakon što se saznalo kako je iz bolnice nestala određena količina lijekova. Stephan je ukrao velike količine lijekova za smirenje i relaksaciju mišiča, koji su kada se koriste kombinirano smrtonosni.