Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene svećenice?

SENZACIJA U VATIKANU: Otkrivene freske izazvale kontroverzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U katakombama Priscila otkrivene su freske na kojima se vide žene u crkvenim odorama kako drže misu.

Vatikan je otkrio renovirane freske u katakombama Priscila, poznate po tome što se u njima nekad čuvala slavna freska Gospe s djetetom, a i ovaj put katakombe skrivaju moguću senzaciju.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

>> Papa: Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda da šalje poruke

Na dvije freske se navodno vide žene svećenice kako drže misu, što je u Vatikanu izazvalo priličnu kontroverzu. Crkveni aktivisti ističu kako su freske dokaz da su žene svećenice nekada bile dio Katoličke crkve, donosi Guardian.

Udruga Katoličkih žena svećenica u Rimu, među čijim članovima se nalaze i žene koje su prognane iz Crkve zbog sudjelovanja u crkvenim misama ističu kako se sada ne može poreći da je rana Crkva prihvaćala žene svećenice.

Na jednoj se freski vidi grupa žena ispred koji stoji žena odjevena u svečanu crkvenu odoru i, kako navodi Guardian, očito je da se radi o euharistijskom obredu. Na drugoj freski vidi se žena u crkvenoj odori s uzdignutim rukama, u pozi karakterističnoj za svećenike koji drže misu.

Međutim, Fabrizio Bisconti, voditelj vatikanskog ureda za arheološka nalazišta koja se smatraju svetima negirao je tvrdnje i kazao kako su žene svećenice u Katoličkoj crkvi puka legenda. Bisconti je istaknuo kako freske pokazuju žene koje slušaju misu, a nikako ne žene koje drže misu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene