Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

Papa: Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda da šalje poruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus veli da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti', kaže papa.

'Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke', rekao je papa Franjo u propovijedi na današnjoj misi u Domu Sveta Marta. Papa Franjo je komentirao prvo čitanje Knjige mudrosti koje opisuje duhovno stanje. 'Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti, jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče. Ili kako nešto učiniti? To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar, jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga', kazao je Franjo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Znatiželja nas potiče da slušamo kako je Gospodin ovdje ili ondje, ili da govorimo: ''Poznajem jednog vidovnjaka ili vidovnjakinju, koji primaju pismene poruke od Gospe'', a što je papa Franjo prokomentirao: ''Ma, gle, Gospa je Majka. Ona nas voli sve. Ona nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke“.

-->> Talijanski tužitelj: Mafija planira atentat na Papu

'Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus veli da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti. Kraljevstvo Božje ne dolazi u pomutnji. Bog nije govorio proroku Iliji u vjetru, u oluji, nego u blagom vjetriću, u vjetriću mudrosti, objasnio je Papa. Kraljevstvo je Božje među nama: ne treba tražiti čudne stvari, sa svjetovnom znatiželjom tračati za novinama', kazao je papa Franjo. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene