Sepp Blatter (81) pet puta bio je biran za presjednika krovne nogometne organizacije, no brojne afere koštale su ga predsjedničke funkcije. Bivša američka nogometašica Hope Solo optužila ga je za zlostavljanje.

Galerija


Bivša američka nogometašica Hope Solo optužila je bivšeg predsjednika FIFA-e, Seppa Blattera da ju je prilikom dodjele nagrade Zlatna lopta 2013. godine dirao za stražnjicu.

"Bila sam u šoku i potpuno me izbacio iz takta. Morala sam se brzo smiriti kako bih svojoj suigračici predala najveću nagradu u njenoj karijeri. Fokusirala sam se u potpunosti na nju kako bih što prije zaboravila što se maloprije dogodilo", izjavila je bivša nogometašica za jedne portugalske dnevne novine. Solo je rekla kako je taj događaj što prije željela izbisati iz glave.

"Nakon tog događaja nisam ga vidjela i to je bilo dobro. Nisam mu mogla izravno reći 'da me više nikada nisi taknuo'. To je način na koji ja uvijek komuniciram, izravno kažem što mi smeta", rekla je Solo.

Blatterov glasnogovornik ovakve optužbe je kategorički odbacio. Ipak, ovo nije prvi put da se Blatter našao u neugodnoj situaciji. U siječnju 2004.godine predložio je da nogometašice igraju u užim hlačicama.

"Mogle bi na primjer nositi uže hlačice. Nogometašice su jako lijepe i već imaju neka pravila koja se razlikuju od nogometaša, kao što je igranje s lakšom loptom. Tako bi nogometašice bile u skladu s modom", izjavio je Blatter.

81-godišnji Blatter pet puta bio je biran za presjednika krovne nogometne organizacije, no brojne afere koštale su ga predsjedničke funkcije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr