Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njihovim zakonom dopušteno je imati spolne odnose s djevojčicama koje još nisu ušle ni u pubertet.


Grad Raqqa je epicentar globalnog terora Islamske države, mjesto na kojem se barbarstvo džihadista susreće s vrlo sofisticiranom mrežom društvenih medija putem kojih se vrbuje muslimane diljem svijeta da se pridruže svetom ratu.

Vezani članci Tonći Prodan; Borci u Siriji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr/AFP) Stručnjak za terorizam otkrio zašto se džihadisti neće rado vraćati u matične zemlje: "Tamo ih čeka kanalizacija, zatvor i progon" Sirijski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Berlin o povratku džihadista u matične zemlje EU-a: "To je iznimno teško provesti, potrebne su nam informacije koje nemamo"

Život u Raqqi nekad se temeljio na uzgoju pamuka, a kršćanske i muslimanske obitelji živjele su normalno jedne kraj drugih, a žene su bile ravnopravne muškarcima. Posjetitelji su čak mogli i mirno pijuckati alkoholna pića na terasi hotela Karnak dok je u pozadini svirala zapadnjačka glazba.

Sada pak, u gradu nema glazbe, muškarci i žene se više ne smiju miješati u društvu, brutalno ubijaju heretike i homoseksualce, razapinju ih na glavnom gradskom trgu, kamenuju do smrti ili ih vežu za automobile i vuku po cijelom gradu.

MILITANTI IS-A PONOVNO ZAUZELI KOBANE 'Prouzročit će ogromnu štetu. Vojna intervencija je neizbježna'

I dok ženska patrola brine da se ne krše moralni zakoni džihada, paradoksalno, u ovom gradu pokolja otvoreni su i bordeli u kojim drže otete kršćanke, Jazidkinje iz obližnjih mjesta te protivnice Islamske države. Sve one su prisiljene 'pružati utjehu' džihadistima koji se vrate iz borbe.

Mnoge od njih su maloljetne, djeca zapravo, neke imaju i po 8, 9 godina. Prema manifestu džihadista koji je podijeljen stanovnicima Raqqe, 'dozvoljeno je ženiti djevojčice od devet godina', kao što je dopušteno i 'imati seksualne odnose s ropkinjama koje još nisu ušle u pubertet'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook