Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mir se ne podrazumijeva"

Šef NATO-a pozvao Europu na naoružavanje: "Rat bi mogao trajati desetljećima..."

Jens Stoltenberg u SAD-u
Jens Stoltenberg u SAD-u Foto: Afp
Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO saveza, u subotu je pozvao Europu da pojača proizvodnju oružja kazavši da se od početka rata u Ukrajini "mir u Europi ne podrazumijeva".

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Europljane da pojačaju proizvodnju oružja kako bi se povećala opskrba Ukrajine i napunile vlastite zalihe, u intervjuu koji je u subotu objavljen u njemačkim medijima.

Manje od tjedan dana prije sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, 15. i 16. veljače, Stoltenberg je kazao: "Moramo brže obnoviti i razviti našu industrijsku bazu kako bismo povećali isporuke Ukrajini i napunili vlastite zalihe."

"To znači da je potrebno prijeći s mirnodopske spore proizvodnje na brzu proizvodnju u vrijeme sukoba", rekao je Stoltenberg za njemačke novine Welt am Sonntag.

"Ne postoji neposredna vojna prijetnja protiv (NATO) saveznika. U isto vrijeme, Kremlj redovito prijeti zemljama NATO-a", naglasio je Stoltenberg.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 2 Pećine u Rijeci FOTO Strašni prizori s mjesta prometne nesreće u tunelu: Dvije osobe poginule, doznaju se detalji tragedije

Pročitajte i ovo Visoke temperature rade probleme Na udaru "Može doći do uništavanja cjelokupnog uroda za iduću godinu": Visoke temperature velika opasnost za poljoprivrednike

Naglasivši da je ruska invazija na Ukrajinu prije gotovo dvije godine pokazala da se "mir u Europi ne podrazumijeva", istaknuo je važnost zaštite zemalja Saveza.

"Sve dok ulažemo u našu sigurnost i ostajemo ujedinjeni, nastavit ćemo odvraćati agresiju", rekao je.

"NATO ne želi rat s Rusijom, ali moramo se pripremiti za sukob koji bi mogao trajati desetljećima."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene