Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon curenja sigurnosnih podataka

Šef MI6 istupio u javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u povijesti jedan direktor britanske špijunske agencije MI6, izašao je iz sjene. John Sawers poznat pod kodnim imenom 'C'.

Odbacio je tvrdnje o mogućoj umiješanosti MI6 u mučenje osumnjičenih terorista. Njegova je agencija suočena s istragom o takvim aktivnostima. Govor je održao nakon što je u javnost procurilo oko 400 tisuća obavještajnih dokumenata s početka američke invazije na Irak 2003.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Slika nije dostupna Mrtvi špijun Puno nejasnoća oko smrti agenta britanskog MI6

>> Bivši agent MI6 priznao odavanje državne tajne

Tajnost obavještajnih podataka Sawers je nazvao ključnom za zaštitu ljudi. Zabrinut je i zbog mogućih ograničenja korištenja informacija dobivenih mučenjem. 'Prepostavimo da dobijemo vjerodostojne podatke koji mogu sačuvati živote ovdje ili u inozemstvu. Imamo moralnu i profesionalnu dužnost djelovati. Želimo ih podijeliti s onima koji mogu sačuvati živote. Ako ih zadržimo i ne proslijedimo zbog zabrinutosti da se prema osumnjičenom teroristu loše odnosilo, nedužni životi mogu biti izgubljeni', zaključio je Sawers.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene