Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije upitno hoće li biti terorističkog napada u Velikoj Britaniji, već je pitanje samo - kada, upozorio je šef Metropolitan policije, Bernard Hogan-Howe.


'Ne mogu obećati da napada neće biti, usprkos svemu što poduzimamo', napisao je u osvrtu za Mail on Sunday.

Govoreći o posljednjim terorističkim napadima u Europi, poručio je: 'Osjećam i razumijem taj strah, a kao policajac znam da želite da vas uvjerim da takvih napada neće biti, da ćemo ih spriječiti. Bojim se da to ne mogu obećati. Prijetnja našoj sigurnosti ozbiljna je već dvije godine. To znači da je vjerojatnost za napad velika - mogli bismo reći nije pitanje hoće li ga biti nego kada.'

Pojašnjavajući što je to sve što policija i sigurnosne službe rade kako bi zaštitile građane, napisao je kako su do sada raskrinkane mnoge zavjere terorista i pokušaji napada. Na stotine dodatnih policajaca prošlo je obuku kako bi bili spremni u slučaju da se dogodi napad poput onoga u Parizu.

'Ponosan sam što je London ostao neprijateljski grad za teroriste i mjesto koje mnogi ljudi žele posjetiti. Pomozite nam da tako i ostane - budite naše oči i uši protiv terora. Čini se da živimo u mračnim vremenima, vremenima očaja, i ja to ponekad osjećam, ali nećemo postati poput njih, nećemo mrziti, nećemo biti prestrašeni i zbog toga nikada neće pobijediti', poručio je svojim sugrađanima šef londonske policije a prenosi Independent.