Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njega imaju samo riječi hvale

Bivše štićenice stale u obranu fra Kordića: "Optužbe za pedofiliju su bezočne laži kojima se truje javnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam nekadašnjih štićenica Doma za nezbrinutu djecu nedaleko od Čitluka objavilo je otvoreno pismo kojim brane svećenika fra Kornelije Kordića odbacujući kao bezočne laži optužbe za bludničenje i pedofiliju što su ih iznijele bivše kolegice iz tog centra.

Portal Novosti objavio je u petak da je u razdoblju od 2001. do 2014. nekoliko tada djevojčica, koje su bile smještene u ustanovu „Obiteljski centar – Ivan Pavao II.“ kod Čitluka za djecu bez roditelske srkbi, teškog socijalnog statusa ili s posebnim potrebama posvjedočilo da su godinama bile žrtva fra Kornelija Kordića i optužilo ga za pedofilju.

Pročitajte i ovo Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela Slika nije dostupna ispitani prvi svjedoci Otvorena istraga protiv svećenika Kordića zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: ''Nikad nisam dirao djevojčice''

U javnom pismu objavljenom u nedjelju sedam djevojaka tvrde suprotno.

"Fra Kornelije Kordić znan je po mnogim humanitarnim djelima, velikim zalaganjima za spašavanje i zbrinjavanje najranjivijih skupina našega društva. Bezočne laži kojima truju javnost čin su njihove osobne 'svete' koja je izazvala nepodijeljenu osudu i zgražanje svih onih koji znaju kakav je častan čovjek fra Kornelije", navelo je u pismu sedam mladih žena.

U otvorenome pismu Ružica Barešić, Marija Barešić, Sanja Kasalo, Gorana Stapić, Josipa Ćavar, Tomislava Sinanović i Ana Šabić-Perikitka istup nekadašnjih 'cimerica' iz Doma za nezbrinutu djecu u mjestu Vionici kod Čitluka nazivaju 'besramnim optužbama'.

Njih sedam objavilo je i incijale pet djevojaka (V.P., D.B., B.Ć, S.P, M.I., A.Ć.) koje su prijavile danas 83-godišnjeg franjevca.

"U svojih 60 godina svećeničke službe fra Kornelije nema niti jednu mrlju, a svi njegovi poznanici o njemu govore riječi hvale", navele su bivše štićenice koji su dio života provele u ustanovi koju je osnovala sestra fra Kornelija Kordića i koja pored Doma na nezbrinutu djecu ima i dom za stare i iznemogle osobe te vode Udrugu Marija vrata nebeska.

Hercegovačka franjevačka provincija Blažene Djevice Marije priopćila je u subotu da je civilnim vlastima u BiH prijavila slučaj navodnog seksualnog zlostavljanja nekoliko maloljetnih štićenica Doma za nezbrinutu djecu kod Čitluka kako bi se taj slučaj rasvijetlio do kraja, te su odobrili fra Korneliju Kordiću pokretanje tužbe za klevetu protiv portala Novosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene