Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u pismu predsjedniku donjeg doma njemačkog parlamenta napisao je da Međunaordni monetarni fond neće sudjelovati u prvoj tranši financijske pomoći Grčkoj.


Prema pismu, koje je britanska agencija Reuters dobila na uvid, Grčka bi prvu tranšu pomoći trebala dobiti sredinom kolovoza i Schauble je zatražio da parlament da otvorenu suglasnost za pregovore s Grčkom o trećem paketu pomoći.

Vezani članci Slika nije dostupna PANIKA U GRČKOJ Bezuspješno pokušavaju prodati pale dionice Slika nije dostupna 'Nećemo biti kukavice i odlučno ćemo voditi bitke koje su pred nama'

Prema Schaubleovu pismu MMF će svoje daljnje sudjelovanje u izvlačenju Grčke uvjetovati rezultatima analize prvog programa pomoći, koja će se objaviti na jesen 2015., kao i dokazima o održivosti grčkog duga.

GRČKA ISPUNILA UVJETE Počinju pregovori o programu pomoći

Za razliku od Schaublea Peter Altmaier, predstojnik ureda njemačke kancelarke Angele Merkel, ustvrdio je u četvrtak navečer na njemačkoj televiziji da je izvršna direktorica MMF-a Christine Lagarde "jasno rekla da se MMF neće povući" iz izvlačenja Grčke iz krize.

Altmaier je za ZDF kazao da je Berlin "jasno poručio da MMF mora sudjelovati i biti uključen".

Ranije u četvrtak šef euroskupine Jeroen Dijsselbloem, nizozemski ministar financija, kazao je na hitnoj sjednici nizozemskog parlamenta kako postoji široka suglasnost da MMF mora ostati uključen u buduće programe pomoći Grčkoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook