Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojske 20 zemalja

'GRMLJAVINA SA SJEVERA' 'Diktator mora otići milom ili silom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnici iz 20 zemalja okupit će se u Saudijskoj Arabiji na najvećim vojnim vježbama u regiji.

Vojne vježbe trajat će 18 dana, a njihova najava stiže nakon što su Saudijci otvoreno upozorili sirijskog predsjednika Bašara al Asada da će pasti s trona. Ministar obrane Saudijske Arabije, Muhamed bin Salman najavio je prošlog tjedna kako bi se ta zemlja mogla uključiti u rat u Siriji i slanjem kopnenih snaga. Saudijci podupiru pobunjenike koji se bore protiv Asadovog režima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osam sati pregovora SASTANAK ČIJI ZAKLJUČAK ČEKA CIJELI SVIJET 'Postoje veliki problemi' Slika nije dostupna Fotoreporter Zoran Marinović EKSKLUZIVNO 'ISIS uzima samo glave. Ostali sve.'



Državna informativna agencija Saudijske Arabije najavila je u nedjelju kako će vojne trupe koje će sudjelovati u vježbama početi pristizati vrlo brzo i da su u pitanju sati.
Vježbe 'Grmljavina sa sjevera' održat će se na sjeveru zemlje, a na njima će sudjelovati zračne, kopnene i pomorske vojne trupe.

'Rijad će sa svojim saveznicima pokazati da je spreman uhvatiti se u koštac sa svim izazovima kako bi sačuvao mir i stabilnost u regiji', poručili su iz agencije.

SAD i Zapadne zemlje nisu pozvane na vježbe. Saudijska Arabija članica je međunarodne koalicije protiv Islamske države, a svoje borbene avione i vojnike poslala je u zračnu bazu u Turskoj Incirlik.

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije Adel al-Juber poručio je prošlog tjedna:
'Bašar al Asad će otići, u to nema sumnje. Ili milom ili silom', piše RT.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene