Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy posjetio ranjene policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je odmah po povratku iz službenog posjeta Kini, posjetio stanovništvo pariškog predgrađa u kojemu su u nedjelju izbili siloviti sukobi između mladih i policije, a zatim je u bolnici u Eaubonneu posjetio ozlijeđeno policajce.

"Oni koji su preuzeli odgovornost za pucnjavu na policajce bit će sudski gonjeni zbog pokušaja ubojstva", rekao je po izlasku iz bolnice. Jedan od viših policijskih dužnosnika teško je ozlijeđen u sukobima u nedjelju, prenio je France presse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje

"Siguran sam da ćemo pronaći one koji su pucali na policajce. Takvo ponašanje ne možemo tolerirati bez obzira u kojoj je mjeri pogibija dvojice mladića koji su se vozili na motociklu strašna činjenica", rekao je francuski predsjednik, a prenio Reuters.

Novi val nasilja počeo je u nedjelju kad su poginula dvojica
tinejdžera koji su se vozeći se na motociklu sudarili s policijskim automobilom i na mjestu poginuli, što je pokrenulo prosvjede lokalnih stanovnika, uglavnom mlađih. Oni su u zadnjih nekoliko dana palili i uništavali automobile i izloge dućana u četvrti Villers-le-Bel, zbog čega je policija bila prisiljena intervenirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene