Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Mađarskoj

Sarkozy čestitao Orbanu na pobjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je čestitao Viktoru Orbanu, šefu Fidesza, mađarske oporbene stranke desnice, koja je u nedjelju osvojila parlamentarne izbore u zemlji.

'Rezultati Fidesza nameću posebnu odgovornost u trenutku kad više od šest godina nakon ulaska u Europsku uniju, Mađarska bude preuzela predsjedanje Vijećem Europske unije u prvih šest mjeseci 2011.', piše Sarkozy u pismu Orbanu, koje su objavile službe Elizejske palače.

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

>> Mađarska: Fidesz osvojio dvotrećinsku većinu

'Europski angažman i jedinstvo Mađarske bit će najpotrebniji tijekom tog razdoblja za dobrobit Mađarske i čitave Europe', dodaje francuski predsjednik. Fidesz, dosad oporbena stranka desnice u Mađarskoj, u nedjelju je osigurala dvotrećinsku većinu u novom parlamentu po završetku drugog kruga parlamentarnih izbora. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene