Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina tisuća šarenih loptica kotrljalo se rano jutros čuvenim Španjolskim stepenicama u Rimu, a odgovornost za taj čin preuzela je osoba koja je prošle godine bacila crvenu boju u Fontanu di Trevi.


Oko 500 tisuća šarenih plastičnih loptica bačeno je s vrha Španjolskih stepenica, a otkotrljale su se do podnožja stepeništa, odnosno do fontane zvane 'Barcaccia' na Španjolskom trgu.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo obratio se vjernicima: ''Neka ovo bude prilika za sve da otkriju obitelj kao kolijevku života i izvor mira'' Crkva San Paolo alla Regola - 1 U Arhivima pape Pija XII. pronađena 70 godina prešućivana tajna - naslovna rimska crkva kardinala Stepinca

Odgovornost za bacanje šarenih loptica preuzeo je Graziano Cecchini, koji je nedavno crvenom bojom obojao vodu Fontane di Trevi.

'To je bio umjetnički happening koji slikovito ukazuje na probleme koje imamo u Italiji. Govore nam toliko laži koje nisu ni s desnice ni s ljevice', izjavio je Cecchini.

Gradski čuvari zatvorili su Španjolske stepenice kako bi služba za čišćenje ulica mogla pokupiti šarene loptice. Cecchini će vjerojatno biti novčano kažnjen za prljanje grada, ali iznos može varirati u odnosu na nanesenu 'štetu'.